Skip to main content

Wij zijn wij?

Zussen Patricia en Heidi baten vanaf nu brasserie De Lisdodde uit in Pollinkhove: “Typische Vlaamse keuken zonder chichi”
Patricia en Heidi Dutry

Artikel in KW

Zussen Patricia en Heidi baten vanaf nu brasserie De Lisdodde uit in Pollinkhove: “Typische Vlaamse keuken zonder chichi”.

Patricia en Heidi Dutry zijn de nieuwe uitbaters van brasserie De Lisdodde op de wijk Fintele in Pollinkhove. Patricia staat in de keuken, Heidi neemt de zaal voor haar rekening. De zaak en omgeving kregen een grondige facelift. “De horecasector heeft nog weinig geheimen voor ons.”

Mieke Verkarre en Dirk Dauwens, de vorige uitbaters van brasserie De Lisdodde, gingen eind vorig jaar na 38 jaar met pensioen. Stefaan Soenen en Dorine Dequae, die ook eigenaar zijn van Het Witte Paard in Vleteren en Perron 51 in Lissewege, kochten het pand. De zussen Patricia en Heidi Dutry baten nu De Lisdodde uit.

Race tegen de klok

“Het gebouw werd zowat volledig gestript. Er is een nieuw sanitair blok, een nieuwe keuken en het interieur kreeg een grondige facelift door de Brugse decorateur Marco Verschaeve. Ook het terras en de vijver werden heraangelegd. Voorlopig staat er nog weinig groen, maar de typische lisdodde waaraan de zaak zijn naam dankt, zal binnenkort opnieuw te zien zijn rond de vijver. De werken startten op 8 januari. De voorbije maanden werd er enorm veel werk verzet. Het was een race tegen de klok om alles tijdig klaar te krijgen, maar het is gelukt.”

Geen stress

Patricia is afkomstig uit Vleteren, Heidi uit het Roeselaarse. Beiden zijn gepokt en gemazeld in de horeca. “Zowel onze grootmoeder als moeder hadden een café”, zeggen de zussen. “We hebben nooit anders gezien. Zelf werken we ook al jarenlang in de horeca. Toen we de kans kregen om De Lisdodde uit te baten, hebben we die met beide handen gegrepen. Stress voor dit nieuwe avontuur hebben we niet.”

Patricia, die haar opleiding genoot aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde, staat in de keuken terwijl Heidi de taak van zaalverantwoordelijke op zich neemt. “De klanten mogen zich verwachten aan de typische Vlaamse keuken”, zegt Patricia. “Niet te veel chichi. Rundsribbetjes en palinggerechten zijn alvast enkele specialiteiten. We hebben een restaurantkaart, maar serveren ook snacks en er is ook een tearoom. We bieden dagelijks een lunch aan en de mensen zullen ook gerechten kunnen afhalen. Wie een feestje wil organiseren, is ook welkom. Er is plaats voor 45 personen. Op het vernieuwde terras kunnen honderd mensen zitten.”

55-plussers

De naam Patricia Dutry zal bij veel inwoners van Vleteren en omstreken ongetwijfeld wel een belletje doen rinkelen. Ze werd begin 2023 uitgeroepen tot de Krak van Vleteren, omdat ze tot voor kort maandelijks in de potten roerde van het Dorpsrestaurant in zaal De Sceure. Ze schotelde senioren, mensen met een beperking en langdurig zieken telkens een lekkere maaltijd voor en bezorgde hen een aangename dag.

Wij ontvangen je graag

Ervaar de Lisdodde, Patricia en Heidi staan klaar met lekkere gerechten en frisse drankjes!